Whatsapp cursus Inclusie & Ik

Ben jij een professional die zich wil inzetten voor het creëren van een meer inclusieve wereld? Wil je een beter begrip krijgen van inclusie en wil je weten hoe dit tot uiting komt in je persoonlijke en professionele leven? Dan is onze 30-daagse Whatsapp cursus ‘Inclusie & Ik’ de cursus voor jou!

Over deze cursus

Deze cursus is speciaal ontworpen voor professionals die binnen hun werkveld willen werken aan een inclusievere wereld. Wij geloven dat jouw werk belangrijk is en dat je het kunt inzetten om een positieve impact te maken op de wereld. Dat doe je niet alleen als professional, maar vooral ook als mens.

In deze 30-daagse cursus (weekenden uitgezonderd) onderzoek je jouw persoonlijke relatie met inclusie en jouw professionele relatie. Je neemt namelijk altijd jezelf mee in je werk. Jouw ideeën, overtuigingen, ervaringen, dromen; het heeft allemaal invloed op hoe jij je werk doet. 

In de eerste week staan we stil bij de begrippen die gerelateerd zijn aan inclusie. In de tweede week reflecteer je op inclusie in je persoonlijke leven. Week drie staat in het teken van inclusie in je professionele leven. In de vierde en vijfde week maak je jouw eigen persoonlijke ontwikkelplan op het gebied van inclusie

De cursus is ontworpen om in jouw schema te passen. Door een combinatie van appjes, video’s, vragen en opdrachten ontwikkel je een dieper begrip van inclusie en werk je aan een persoonlijk ontwikkelplan. 

Specificaties

Startdatum: 1 mei 2023

Duur: 30 dagen

Prijs: €15,-

Toegankelijkheid: Voor deze cursus heb je een smartphone nodig met WhatsApp. Je krijgt tekstberichten, afbeeldingen en video’s. De video’s zijn ondertiteld, dus als je (tijdelijk) niet kunt horen is de cursus ook goed te volgen. 

Wat je leert in deze cursus

Na deze cursus:

– Heb je een beter begrip van wat de concepten diversiteit, inclusie (D&I) en sociale rechtvaardigheid inhouden

– Begrijp je hoe D&I in jouw eigen leven tot uiting komt

– Begrijp je hoe D&I in jouw professionele leven tot uiting komt

– Heb je een persoonlijk ontwikkelingsplan voor jouw eigen D&I reis

 

Deze cursus is voor jou als …

… je stappen wil zetten op het gebied van inclusie

… je wil dat jouw werk een positieve impact maakt op je collega’s of de wereld

Deze cursus is niet voor jou als …

… je liever niet op jouw persoonlijke positie reflecteert

… je behoefte hebt om te sparren (plan dan een direct consult in)

… je nog twijfelt of je inclusie belangrijk vindt

 

Deze cursus wordt gegeven door: Kaylee Rosalina

Kaylee’s achtergrond ligt in de onderwijswetenschappen. Ze heeft zich gespecialiseerd op het kruispunt tussen leren & ontwikkelen, verandermanagement en sociale rechtvaardigheid

In haar werk combineert ze wetenschappelijke inzichten met praktijkervaring en persoonlijke inzichten. Ze is niet bang om de vinger op de zere plek te leggen en weet zich goed te bewegen door verschillende lagen in een organisatie. 

Kaylee heeft veel verschillende en uiteenlopende organisaties positief weten te beïnvloeden met haar kritisch-analytische blik en concrete adviezen.

Bekijk haar in actie:

Kaylee Rosalina

Kaylee Rosalina

Consultant

Cursus overview

 

Week 1: De begrippen en concepten

Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze een Whatsapp cursus doen. Leuk! Dus op de eerste dag oefenen we met het programma en halen we je voorkennis op. De dagen daarna duiken we in de begrippen ‘diversiteit’, ‘inclusie’ en ‘sociale rechtvaardigheid’. We eindigen de week door in kaart te brengen wat jij – met je nieuw opgedane kennis – graag wil leren. 

Week 2: Inclusie in jouw leven

In week twee reflecteer je op jouw eigen leven. We behandelen het begrip intersectionaliteit en reflecteren op jouw persoonlijke positie in de maatschappij. We kijken hoe jouw omgeving eruit ziet en gaan aan de slag met persoonlijke bias. Ook onderzoeken we de rol die bij jou past op het gebied van inclusie (er zijn er namelijk verschillende!).

Week 3: Inclusie in jouw werk

Week 3 gaat over inclusie in jouw werk. We maken een verdiepingsslag met het begrip inclusie, zodat je het wat beter kan koppelen aan jouw professionele omgeving en keuzes. Aan de hand van een aantal opdrachten onderzoek je hoe inclusie op dit moment in jouw werk aan bod komt (of nog niet) en wat de stand van zaken is in jouw vakgebied. Ook breng je in kaart waar de groeimogelijkheden zijn.

Week 4 & 5: Jouw persoonlijk ontwikkelplan

Alles wat je de afgelopen 3 weken hebt geleerd en ontdekt breng je nu bij elkaar. Je bepaalt waar je op de lange termijn naartoe wilt ontwikkelen en je bepaalt je ontwikkeldoelen voor de korte(re) termijn. Uiteraard bepaal je ook welke acties er nodig zijn om die doelen te bereiken en welke ondersteuning je nodig hebt. Dit breng je allemaal samen in een persoonlijk ontwikkelplan.  

 

Extra

Bij de cursus krijg je ook:

  • toegang tot een online pagina met verdiepingsstof
  • een template voor het maken van je eigen persoonlijk ontwikkelplan voor inclusie

Whatsapp cursus Inclusie & Ik

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?