CONSULTANCY

Aligning vision and strategy

Consultancy bij Drakenfruit

Bij Drakenfruit begrijpen we dat organisaties behoefte hebben aan een op maat gemaakte aanpak om onderwerpen als sociale rechtvaardigheid, diversiteit en inclusie (D&I) en gelijkwaardigheid in hun strategie te integreren. Onze consultancy richt zich op het creëren van duurzame verandering door organisaties strategisch te begeleiden in het begrijpen en toepassen van passende strategieën en beleidsinterventies.

Onze aanpak

  • Flexibiliteit en maatwerk: We beginnen waar je organisatie staat, zonder vast startpunt, zodat de oplossingen aansluiten bij de unieke uitdagingen en doelen van elke klant.
  • Strategisch inzicht: We helpen organisaties navigeren door complexe vraagstukken en ontwikkelen strategieën die hun missie, visie en waarden weerspiegelen.
  • Empathische begeleiding: We luisteren naar je behoeften en bieden kritische inzichten om gebieden voor verbetering te identificeren en te adresseren.
  • Sterke partnerschappen: Met een uitgebreid netwerk van partners kunnen we organisaties ondersteunen bij gespecialiseerde vraagstukken buiten onze directe expertise.

Adviesgesprek

Tijdens een adviesgesprek helpen we je direct met de uitdagingen waar je nu tegenaan loopt. We helpen je direct met je urgente vragen.

Consultancy traject

Wanneer je wilt werken aan je strategie is een coscultancy traject passender. We werken samen aan een strategische route. Lees hieronder meer info over de werkwijze bij een traject. 

Boek je adviesgesprek of kennismaking

Plan hieronder je afspraak in. Staat er geen handige datum of tijd voor je bij? Mail ons op contact@drakenfruit.com.

Aanloop naar een consultancy traject

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Daarom leggen we je graag uit hoe een consultancy traject tot stand komt. De aanloop bestaat uit 6 momenten: 1) een vrijblijvend kennismakingsgesprek, 2) een intake gesprek, 3) het ontvangen van het voorstel, 4) het keuzemoment, 5) het ontvangen van de offerte of het samenwerkingscontract, en 6) de aftrap van het traject.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. Je vertelt kort over je organisatie en de uitdagingen waar je tegenaan loopt. Vervolgens leggen wij uit wat we voor je zouden kunnen betekenen en hoe een consultancy project eruit ziet. Ook mag je ons al je vragen stellen.

Doel voor jou: ontdekken of Drakenfruit bij je past

Doel voor ons: ontdekken of we je kunnen helpen en of wij de juiste partner voor je zijn

 

Intake gesprek

Tijdens een intakegesprek van 60 minuten verkennen we je precieze vraag, uitdaging en ambitie. Voorafgaand krijg je een vragenlijst toegestuurd zodat we het gesprek zo efficiënt mogelijk kunnen voeren.

Doel voor jou: zoveel mogelijk (relevante) informatie geven over jouw uitdaging, zodat wij met een zo goed mogelijk voorstel kunnen komen

Doel voor ons: de informatie ophalen die het voor ons mogelijk maakt om een goed voorstel voor een consultancy traject te ontwikkelen

*Het kan zijn dat we tijdens het kennismakings- of intakegesprek merken dat je vraag eigenlijk nog niet goed is uitgekristalliseerd. In dat geval stellen we voor een consult in te plannen (waar we kosten voor in rekening brengen).

 

Je ontvangt een voorstel met keuze opties

Aan de hand van het intakegesprek maken wij een voorstel op maat. In dat voorstel nemen we een aantal keuze opties op. We leggen uit wat de mogelijkheden zijn en geven per optie aan wat de voordelen en kanttekeningen zijn. Ook heb je nu een inschatting van de bijbehorende kosten. We geven aan wat volgens ons de beste optie is, maar de keuze is aan jou.

Actie voor jou: de opties goed doornemen en afwegen

 

Keuzemoment

Nadat je het voorstel goed hebt doorgenomen – en ons eventueel aanvullende vragen hebt gesteld – vertel je ons voor welke optie je wilt gaan. Op dit moment kun je nog aanvullende verzoeken doorgeven die we mee kunnen nemen in de uiteindelijke offerte.

Actie voor jou: je geeft door met welke optie je graag aan de slag gaat. Daarnaast denk je goed na over eventueel aanvullende verzoeken.

 

 

Je ontvangt een offerte of samenwerkingscontract

Zodra we weten wat jouw keuze is, gaan wij weer aan de slag. Het originele voorstel werken we uit tot een offerte of samenwerkingscontract met alle specificaties er in. Dat document ontvang je in je mailbox. Je leest dit document goed door en wanneer je enthousiast bent stuur je het ondertekend terug. 

Actie voor jou: je zorgt dat de offerte of het samenwerkingscontract ondertekend wordt door de persoon met tekenbevoegdheid.

 

 

Het consultancy traject kan beginnen!

Daar gaan we dan! Het consultancy traject kan beginnen. De komende tijd werken we nauw samen aan het bereiken van je ambities, of het oplossen van je uitdaging. Jouw organisatie is gekoppeld aan een vaste consultant en heeft dus een vast aanspreekpunt. We werken volgens de afspraken in de offerte / het samenwerkingscontract. Verandert er in de tussentijd iets? Dan kunnen we in overleg altijd een addendum maken en de opdracht bijstellen.

Actie voor ons beiden: dit traject een succes maken!

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?