Een veiligere werk- en/of leeromgeving creëren

Een veilige werk- en leeromgeving is essentieel voor zowel werken als leren. Maar, gezegd is makkelijker dan gedaan. Het creëren van een veilige werk- en/of leeromgeving vraagt om een aantal belangrijke vaardigheden. In dit webinar leren we je alles rondom calling in en calling out, zodat jij deze methodes kunt gebruiken om het gevoel van veiligheid in jouw omgeving te vergroten.

 

 

Over dit webinar

Voor elke organisatie is (sociale) veiligheid een belangrijk onderwerp. Daarvoor wordt er vaak gewerkt aan goede procedures, plekken waar je terecht kunt als er iets aan de hand is en regels en richtlijnen voor het omgaan met incidenten. Allemaal belangrijke punten! Maar uiteindelijk heeft veiligheid vooral te maken met hoe de mensen binnen een organisatie met elkaar omgaan. Werken aan een inclusieve en veilige cultuur waar mensen elkaar durven aan te spreken is dus essentieel. 

 In dit webinar geven we je handvatten, kennis en skills zodat je kunt werken aan een veiligere werk- en/of leeromgeving.

Specificaties

Datum & tijden: on demand

Duur: 1,5 uur durend interactief webinar

Prijs: €75,-

Toegankelijkheid: Helaas kunnen wij (nog) niet direct ondertitelen. Heb je behoefte aan ondertiteling, een transcript, of andere oplossingen die het voor jou (beter) mogelijk maken om het webinar te volgen? Neem a.u.b. contact met ons op, zodat we ons aanbod kunnen verbeteren.

Wat je leert in dit webinar

Na dit webinar:

– Begrijp je waarom het belangrijk is om te werken aan een veiligere werk- en/of leeromgeving

– Kun je calling in & calling out inzetten om de veiligheid in je werk- en/of leeromgeving te verbeteren

– Weet je welke methode je op welk moment het beste kunt inzetten (en heb je daar voorbeelden van gezien)

– Weet je welke strategische stappen je in je organisatie kunt zetten om randvoorwaarden voor een veiligere omgeving te creëren

– Weet je hoe je zelf kunt reageren als je de ontvanger bent van een call in of call out

 

Deze workshop heeft mij inzicht gegeven en handvatten in situaties waar discriminerende opmerkingen worden gemaakt en micro-agressie plaats vind. Ik ben erg onder de indruk van de kennis en expertise van Kaylee en de manier hoe ze mij en ons team heeft getraind en geïnspireerd om hier actief mee aan de slag te gaan. Dank je wel Kaylee dat we door deze heldere, praktische en inspirerende manier nu woorden hebben en inzicht we weer een stap verder kunnen zetten.

– Esra

 

Dit webinar is voor jou als …

… je graag actief wil werken aan een veiligere werk- en/of leeromgeving, maar je niet precies weet waar je moet beginnen.

… je wel eens mensen wil aanspreken op niet inclusief handelen, maar je niet goed weet hoe

… je op zoek bent naar handvatten voor het werken aan een veiligere of incusievere organisatie

… je graag het goede voorbeeld wil geven binnen jouw organisatie en anderen wil inspireren 

Dit webinar is niet voor jou als …

… je op zoek bent naar oplossingen voor veiligheid in de structuur van de organisatie (plan daarvoor een consult in)

… je niet bereid bent te reflecteren op je eigen handelen en je eigen positie

… je alleen kant-en-klare oplossingen wil (je krijgt wel handvatten, maar elke situatie is anders!)

 

Dit webinar wordt gegeven door: Kaylee Rosalina

Kaylee’s achtergrond ligt in de onderwijswetenschappen. Ze heeft zich gespecialiseerd op het kruispunt tussen leren & ontwikkelen, verandermanagement en sociale rechtvaardigheid

In haar werk combineert ze wetenschappelijke inzichten met praktijkervaring en persoonlijke inzichten. Ze is niet bang om de vinger op de zere plek te leggen en weet zich goed te bewegen door verschillende lagen in een organisatie. 

Kaylee heeft veel verschillende en uiteenlopende organisaties positief weten te beïnvloeden met haar kritisch-analytische blik en concrete adviezen.

Bekijk haar in actie:

Kaylee Rosalina

Kaylee Rosalina

Consultant

Webinar overview

 

1) Het herkennen en benoemen van problematisch gedrag

Problematisch gedrag komt overal voor. Het kan verschillende vormen en maten aannemen. Van ongepaste opmerkingen tot sterk grensoverschrijdend gedrag. We staan stil bij een aantal vormen van problematisch gedrag, zodat je ze leert herkennen en benoemen. Tijdens dit deel van het webinar leer je waarom het van belang is om problematisch gedrag te benoemen, zodat je straks ook binnen je organisatie de woorden hebt om uit te leggen waarom problematisch gedrag niet zomaar genegeerd kan worden.

2) Calling in & calling out voor een veiligere werk- en/of leeromgeving

Wat is eigenlijk calling in? En wat betekent calling out? In dit deel van het webinar leer je wat de twee begrippen betekenen en hoe je ze van elkaar kunt onderscheiden. Ook ga je begrijpen waarom zowel calling in als calling out methodieken zijn die gebruikt kunnen worden om de omgeving veiliger te maken.

3) Het kiezen van de geschikte methode

Wanneer kies je voor calling in? Of wanneer is juist calling out de meest geschikte methode? Beide methodes hebben namelijk hun eigen doelen en effecten. In dit deel van het webinar leer je in welke situatie calling in het meest geschikt is en in welke situatie calling out juist de meest geschikte methode is.

4) Strategieën voor succes

Oké, je weet nu een hoop over calling in en calling out. Maar, hoe doe je het? En vooral: hoe vergroot je de kans op succes? In dit deel van het webinar leer je organisatie of gemeenschap al van tevoren kan doen. Daarnaast leer je welke uitspraken je kunt gebruiken om een daadwerkelijke call in of call out te doen.

5) Reageren op een call in of call out

Als er mensen zijn die een call in of call out doen, zijn er ook mensen die er een moeten ontvangen. Ook het goed ontvangen van een call in of call out is een vaardigheid. In dit deel van het webinar leer je hoe je het beste wel en niet kunt reageren, zodat je ook op dat moment bijdraagt aan een veiligere werkomgeving.

 

Extra

Bij het webinar ontvang je:

– de gids ‘Calling in & calling out’

– een handout van de presentatie

 

Een veiligere werk- en/of leeromgeving creëren

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?