Wat leuk, je gaat een cursus volgen! Uiteraard wil je daar zoveel mogelijk uit halen. Daarom hebben we een aantal tips voor je ter voorbereiding. Zo weet je zeker dat je het onderste uit da kan gaat halen.

Lees je in

Als het goed is heb je al een beetje een idee van wat er gaat gebeuren in de cursus die je volgt. Je hebt je er immers niet voor niets voor ingeschreven. Toch is het goed om vooraf nog eens goed te lezen wat de cursus precies inhoudt. Bij veel cursussen kun je meer specifieke informatie vinden in de cursusomschrijving bijvoorbeeld. Daar lees je wat er in de verschillende weken of modules wordt behandeld. Je kunt er wellicht zelfs al wat verdiepende informatie vinden die je kan prikkelen.

Inlezen heeft een aantal voordelen voor je leerproces. Zo kan het er voor zorgen dat je voorkennis geactiveerd wordt. Of misschien kom je er achter dat je nog een aantal vragen hebt of dat je nog wat zaken moet regelen.

Bepaal je leerdoelen

In principe heeft elke goede cursus een aantal leerdoelen die opgesteld zijn door de ontwikkelaar van de cursus. Naast die algemene leerdoelen is het verstandig om ook persoonlijke leerdoelen op te stellen. Persoonlijke leerdoelen zijn van jou en van niemand anders.

Door persoonlijke leerdoelen op te stellen neem je controle over je eigen leerproces en wordt de kans op succes velen malen groter. Het helpt je bij het stellen van gerichte vragen tijdens de cursus (als daar ruimte voor wordt geboden) en het kan je helpen om zelf op zoek te gaan naar verdiepingsstof als jouw leerdoelen niet behandeld worden in de cursus. 

Maak een studieplan

Maak voor jezelf een studieplan voor de cursus. In het studieplan neem je onder andere op wanneer je tijd gaat besteden aan de lesstof en de opdrachten. Op die manier krijg je een realistisch beeld van de tijdsinvestering die de cursus je gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de cursus. Je opdrachten zijn dan op tijd klaar en je hoeft niet te stressen over deadlines! 

Download alvast je materialen

Heeft de cursus lesmateriaal beschikbaar gesteld? Dan kun je die het beste van tevoren downloaden. Mocht er in het proces iets mis gaan (bijvoorbeeld dat je per ongeluk toch geen toegang hebt) dan kan het voorafgaand aan de cursus nog worden opgelost. Door de materialen te bekijken zou je ook tot de conclusie kunnen komen dat je studieplan nog aangepast moet worden. Daar heb je dan nog de mogelijkheid voor. 

Deep dive in je diversiteits- en inclusievraagstuk

  • Online cursus
  • Leer hoe je een diversiteits- en/of inclusieproject goed voorbereid
  • 3 maanden toegang
  • Zelfstandig doorlopen op je eigen tempo
  • Bij afronding ontvang je een Drakenfruit certificaat en bewijs van deelname

Boek een consult

zodat we je kunnen helpen bij het inclusiever maken van jouw organisatie!

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?