Inclusie adviesrapport

Watershed, 2023

9

Interim projectmanagement

Over het project

Stichting Watershed is een literair talent- en productiehuis gevestigd in Eindhoven, opgericht in 2015. Deze organisatie richt zich op de talentontwikkeling van schrijvers en de organisatie van literaire live-evenementen, podcasts, en andere publicaties. Watershed staat bekend om zijn experimentele benadering en interdisciplinaire samenwerkingen, met een missie om de kracht van woorden te benadrukken en zowel schrijvers als publiek te inspireren​.

Watershed heeft de ambitie om als organisatie echt werk te maken van inclusie. Daarom schakelden ze Studio Stoofpot in, onze samenwerkingspartner.

Werksessies

In twee intensieve werksessies hebben we diepgaand onderzocht wat inclusie betekent voor Watershed. Deze sessies waren cruciaal voor het ontwikkelen van een genuanceerd begrip van de organisatie, de waarden en de uitdagingen; wat de basis vormde voor het advies.

Adviesrapport

De inzichten en strategieën uit de werksessies zijn samengevat in een uitgebreid adviesrapport. Dit rapport biedt een strategisch kader voor het versterken van het diversiteits- en inclusiebeleid van Watershed, met aanbevelingen voor het verbeteren van de positionering visie en toegankelijkheid van hun diensten en activiteiten.

 

Wij, literair platform Watershed, werken nu ruim een half jaar samen met Drakenfruit, waarbij we hen met name vragen om advies over ons inclusiebeleid. We hebben een aantal gezamenlijke sessies gehad, waaruit o.a. een tussentijds advies is gerold. We ervaren de samenwerking als uiterst plezierig en professioneel. Vanwege de kennis, de inzichten en de heldere en oprechte communicatie.

Watershed

Neem contact op

Stuur ons een berichtje als je vragen hebt. Of plan hier direct een kennismakingsgesprek in.

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?