Early Outreach Programma

Erasmus University Rotterdam, 2021 – 2022

Over het project

Het Early Outreach streeft ernaar gelijke onderwijskansen voor basisschool- en middelbare scholieren in de regio Rotterdam te bevorderen. Op dit moment is de Erasmus Universiteit (EUR) nog niet voldoende een afspiegeling van Rotterdam.

In het Early Outreach Programma worden verschillende projecten ontwikkeld voor basisschool en middelbare school leerlingen in Rotterdam, waarin zij kennismaken met de universiteit. Het doel is om ervoor te zorgen dat meer historisch uitgesloten leerlingen beseffen dat een universitaire studie ook een optie voor hen is en er gelijktijdig voor te zorgen dat ze ook de weg naar de universiteit weten te vinden

Onze rol

We adviseerden het Early Outreach team en de betrokken ontwikkelaars op het gebied van inclusie, zodat het materiaal dat ontwikkeld werd ook daadwerkelijk zou gaan bijdragen aan meer kansengelijkheid en minder (onbewuste) uitsluiting. We werden ingezet om het materiaal te controleren en ontwikkelaars te helpen hun materiaal inclusiever te maken. Daarnaast werkten we aan het programma om nieuwe ervaringsdeskundigen te trainen zodat zij inclusieve lessen konden geven aan basisschoolleerlingen.

 

Neem contact op

Stuur ons een berichtje als je vragen hebt. Of plan hier direct een kennismakingsgesprek in.

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?