QuickScan Inclusieve Organisatie

Visie, Beleid & Strategie

Meten = weten

De QuickScan is ontwikkeld met als doel het niveau van inclusie binnen je organisatie in kaart te brengen. De tool geeft je inzicht in de verschillende aspecten binnen jouw organisatie die ervoor zorgen dat medewerkers een gevoel van belonging krijgen. De QuickScan helpt niet alleen bij het in kaart brengen daarvan, het geeft je ook een beter beeld van hoe een inclusieve organisatie er uitziet.

 

Waarvoor gebruik je de QuickScan?

Zet de QuickScan in voor drie doelen: de nulmeting, het bepalen van je vervolgstappen en het monitoren van de voortgang.

<a href="https://www.flaticon.com/free-icons/order" title="order icons">Order icons created by SBTS2018 - Flaticon</a>

Een nulmeting doen

Hoe staat je organisatie er op dit moment voor? Met de QuickScan kun je een nulmeting doen voordat je begint aan je diversiteit & inclusie initiatieven.

Calendar icons created by Freepik - Flaticon

Vervolgstappen bepalen

Gebruik de QuickScan om te bepalen wat de beste vervolgstappen zijn. Bij elke fase lees je welke stappen je kunnen helpen om door te groeien naar de volgende fase.

<a href="https://www.flaticon.com/free-icons/questionnaire" title="questionnaire icons">Questionnaire icons created by berkahicon - Flaticon</a>

De voortgang monitoren

Evalueer regelmatig de voortgang van je organisatie met de QuickScan. Check of je organisatie zich doorontwikkeld naar de volgende fase.

De inhoud van de QuickScan

1) Over de QuickScan

In het eerste hoofdstuk leer je over de achtergrond van de QuickScan. Zo begrijp je wat het doel is van de scan, welke terminologie wordt gebruikt en hoe je de scan in de organisatie inzet.

Onderdelen:

– Doel van de QuickScan

– De scan inzetten in je organisatie

– De termen rondom diversiteit & inclusie

 

2) De opzet van deze scan

In hoofdstuk twee wordt uitgelegd hoe de scan is opgezet. De verschillende fases van inclusie worden behandeld, zodat je begrijpt waar de indicatoren naar verwijzen.  

Onderdelen:

– Fases van inclusie

– Indicatoren

– Visie, strategie & beleid

 

3) De scan gebruiken

In hoofdstuk drie leer je hoe je de scan het beste kunt gebruiken. Ook lees je welke inzichten je hebt opgedaan na het gebruiken van de scan.

Onderdelen:

– Het maken van de inschattingen

– Hulp inzetten

 

4) De scan (met toelichting)

Hoofdstuk vier bevat de uitgebreide scan. Dat wil zeggen vijf indicatoren met een toelichting van wat de indicator inhoudt zodat je een goede inschatting kunt maken. Bij elke indicator heb je de ruimte om:

– aan te kruisen of deze indicator op jouw organisatie van toepassing is

– een tekstvak waar je kan typen waarom deze indicator wel of niet van toepassing is op jouw organisatie (handig voor de monitoring)

– de mogelijkheid om per fase bij te houden hoeveel indicatoren je hebt aangekruist, zodat je goed kunt inschatten in welke fase je organisatie zich bevindt

 

5) De scan (korte versie)

In hoofdstuk vijf vind je alle indicatoren op een rij, zodat je snel kunt aankruisen welke indicatoren op jouw organisatie van toepassing zijn. Ook is er een vak waarin je aangeeft hoeveel indicatoren je per fase hebt aangekruist en in welke fase je denkt dat je organisatie zich bevindt. 

Dit hoofdstuk is handig als je goed begrijpt wat de indicatoren inhouden (bijvoorbeeld tijdens de monitoring) of als je snel een inschatting wil maken.

 

6) Strategieën voor verbetering

In het laatste hoofdstuk lees je per fase welke strategieën je kunt inzetten om door te groeien na de volgende fase. In totaal delen we 12 strategieën die je vooruit kunnen helpen. Zo weet je precies op basis van de huidige situatie in jouw organisatie, wat een passende vervolgstap is.

 

 

 

Investering

Door deze QuickScan aan te schaffen investeer je in de ontwikkeling van jezelf en je organisatie.

Prijs

*Voor klanten met een D&I Strategie abonnement is de scan gratis

€250

excl. btw

Z

invulbare pdf

Z

29 pagina’s

Z

oneindig her te gebruiken

FAQ

FAQ

Voor wie is deze scan?

De scan werkt het beste voor:

  • D&I professionals
  • D&I projectgroepen / afdelingen
  • Directeuren, managers en bestuurders
  • Medewerkers die verandering willen creëren in hun organisaties
  • Teams en teamleiders
Waarom gaat de scan over visie, beleid en strategie?

Visie, beleid en strategie zien wij als het kompas van je organisatie. Wanneer een organisatie daar geen stappen zet, worden inclusie initiatieven vaak gebouwd op ‘los zand’. Activiteiten kunnen dan zelfs tegenstrijdig worden. 

Uiteraard is het wel van belang om ook te werken aan de ontwikkeling van medewerkers! Wil je daar hulp bij? Schakel ons in voor een in-company traject of volg één van onze webinars, workshops of gebruik onze tools.

Begin vandaag nog met de scan!

Je kunt er namelijk meteen mee aan de slag.

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi en welkom,
Kunnen we iets voor je betekenen?